donderdag 25 april 2019

Donderdag 25 april

Het opstaan ging al wat moeizamer deze ochtend. Het duurde even voor we in volle actie kwamen.
Om ons wat extra energie te bezorgen werden we bij het ontbijt verwend met heerlijke croissants.

Nu we voldoende kracht hadden opgedaan, was het tijd om nog even onze danspasjes van gisteren te herhalen.

En dan tijd voor het echte werk: "het luister-memoryspel". Terug op zoek naar de juiste paaltjes om het passende antwoord te vinden. Het ging bijzonder vlot!
Onze wandeling van gisteren kwam ook zeer goed van pas.

Na wat speurwerk naar antwoorden werd het wel eens tijd om volop de handen uit de mouwen te steken om een waar kamp te bouwen.
De jongens van 3A en 3B alsook de meisjes van 3A en 3B kregen een plaats in het bos toegewezen en kregen de opdracht om per groep een kamp te bouwen door goed samen te werken.
Er kwam heel wat sleurwerk van takken aan te pas. De fantasie ging bij sommigen ook op de vrije loop.

Nog even dansen alvorens we onze benen onder tafel konden schuiven voor het middagmaal.
De menu voor vandaag: knolseldersoep, spinaziepuree met fishsticks en verse tartaar en een vanillepudding als dessert.

Hierna nog even wat spelletjes in de zaal en dan kregen we hoog bezoek van de heksen en tovenaars van de Hogeschool voor Hokus Pokus.

Zij hadden voor ons pannenkoeken meegebracht. Die werden met veel smaak opgegeten.
We waren helemaal klaar om alle proeven af te leggen als leerling-tovenaar. Vol enthousiasme gingen we aan de slag om volgende opdrachten te voltooien: bezem-hindernissenloop, prikballon, blikwerpen, kegelen, toverdrank brouwen en pompoenwerpen.
Na iedere opdracht kon je naar de bank van "Goudgrijp" om sikkels, galjoenen en knoeten te verdienen. Dit betalingsmiddel hadden we nodig om in de toverwinkel alle benodigde toverspullen te kopen om een waardig leerling-tovenaar te worden.
Dus iedereen op tocht om een toverstok, een veer, een perkament, een zakje met kruiden, een hoed en een diertje te verzamelen.
Dit alles konden ze dan bewaren in een gepersonaliseerde tovertas die ze trots mogen meenemen naar huis. Een heel mooie herinnering aan de bosklassen.

Maar daarmee was het nog niet helemaal afgelopen. Op het rolletje perkament vond iedereen een cijfer en letter terug. Toen we allemaal chronologisch volgens nummer opgesteld stonden konden we dan ook de tip lezen. We ontdekten de verstopplaats van een schat.
Dus iedereen op schattenjacht! Wat we daar vonden, houden we nog even geheim. Aan jullie om het morgen te ontdekken.

Inmiddels was het ook tijd voor het avondeten. Als avondeten kregen we spagetti. We smulden er op los!

Om de ouderraad te bedanken om deze namiddag voor ons te organiseren, hadden we 2 dansjes voorbereid die we met veel plezier lieten zien.

Na het douchen hadden we nog deel 2 van de quiz op het programma en om de laatste avond af te sluiten, hielden we nog een mini-fuifje.