dinsdag 23 april 2019

Dinsdag 23 april


Dag lieve mama's en papa's

Rond 10.30 uur kwamen we aan in Westmalle. De busrit verliep tamelijk vlot, slechts een halfuurtje file. We gebruikten deze tijd om al wat te lezen, een spelletje te spelen of gewoon een babbeltje te slaan met elkaar want na 2 weken vakantie hadden we elkaar weer heel wat te vertellen.

Eenmaal aangekomen moesten we onze spierkracht boven halen om onze koffers naar de kamers te sjouwen. Gelukkig konden we rekenen op heel wat hulp van elkaar.
We kregen de opdracht om ons te installeren op de kamer: bedden opmaken, toiletzak in de kastjes plaatsen, pyjama en knuffel een plaatsje geven. Dan bleef er nog wat tijd over om even te genieten van hun eigen plekje op de kamer. Het werd al snel heel gezellig!

Even samenkomen om enkele afspraken te maken en ... we hadden uilenpost ontvangen van niemand minder dan Albertus Perkamentus. We komen namelijk in aanmerking voor een plaats aan de Hogeschool voor Hekserij en Hokus Pokus. Daarvoor moeten we eerst slagen in de toelatingsproef "leerling-tovenaar" waaraan we donderdag kunnen deelnemen. Echt iets om naar uit te kijken als je het mij vraagt!

De maagjes begonnen zo stilaan wat te rommelen en gelukkig was het tijd voor het middagmaal. Op het menu: courgettesoep, wortelpuree met worst en om af te sluiten een yoghurt. Wauw, een waar driegangenmenu!
Tijd om even de beentjes te strekken en wat te spelen en uiteraard ook te genieten van de doorkomende zonnestralen.

Dan werd het wel eens tijd om het domein te verkennen aan de hand van een wandeling. De befaamde "paaltjeswandeling". Op het domein staan wel 30 paaltjes verspreid waaraan we telkens een opdrachtenfiche hingen. Een heel belangrijke wandeling want de paaltjes hadden we later die namiddag nog nodig.

Maar eerst eventjes genieten van een vieruurtje. We konden kiezen uit een appel of een koekje en een glaasje fruitsap.

Terug tijd voor een activiteit: het "stellenspel". De paaltjes van daarnet kwamen al goed van pas. Wie wist nog goed waar de paaltjes stonden. Iedereen kreeg een nummer van een paaltje om te starten. Daar konden ze dan een letter vinden om zo na een bezoek aan alle paaltjes de titel van een strip te ontdekken.

Na eerst nog eventjes te hebben ontspannen, gaan we nu genieten van een boterhammenmaaltijd. En dan is het uitkijken naar de avondactiviteit: een quiz!