woensdag 28 maart 2018

Woensdag 28 maart

Na een goede nachtrust zijn we weer klaar voor een dag vol pret! We werden verwend met cornflakes, chocomelk, boterhammetjes met confituur/kaas/... .
Er werd hier ook aan onze dagelijkse portie vitamientjes gedacht: een banaan mag natuurlijk niet ontbreken in een evenwichtig ontbijt!

Met dit stevige ontbijt achter de kiezen konden we er weer tegenaan. Maar ... natuurlijk niet zonder dat we eerst onze bedden opmaakten en onze kamer misschien al wat moesten opruimen.
Iedereen slaagde met glans voor deze opdracht. Dus beste mama's en papa's voortaan kunnen ze dit taakje misschien thuis ook eens uitvoeren?? Geen excuses meer ; )

Een regenvrije ochtend vraagt natuurlijk om een buitenactiviteit: ze werden uitgedaagd om kampen te bouwen in het bos.
Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag. Wat hadden ze een pret en ook de fantasie was van de partij!
Na een kleine opfrisbeurt namen we even de tijd om ons dagboek in te vullen.

Daarna konden we onze beentjes alweer onder tafel schuiven voor ons middagmaal: preisoep, rijst met balletjes en pudding als dessert.
We hebben allemaal flinke eters mee! "Ik lust dat niet" verandert na een keertje proeven al snel in: "mag ik nog een beetje?"

Hierna volgde een rustmoment op de kamer: even op bed liggen kletsen, een spelletjes spelen, een boek lezen, ...

Dat het buiten regende, vonden we niet erg want we waren nu wel voldoende uitgerust voor een dansnamiddag. We lieten ons helemaal gaan en volgden de dansmoves van "Just Dance". De temperatuur steeg al snel en ons vieruurtje kwam als geroepen. Vandaag hadden we de keuze uit een mandarijntje of een sprits koekje aangevuld met een beker chocomelk.
Ons energiepeil was weer voldoende aangevuld en we konden nu zelf verzoekjes aanvragen om de benen nog wat verder op te strekken.

De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer etenstijd. We konden vandaag eens lekker 'smossen' door onze eigen "smoskes" te beleggen. Mmm... ook de groentjes gingen vlot naar binnen.

De avond ging van start met een uitgebreid douchemoment en daarna volgde nog een casino-avond.